Blog

100% Score voor Dojo Hokori Meiyo op internationale kampioenschappen

100% Score voor Dojo Hokori Meiyo op internationale kampioenschappen

Zondag 5 maart heeft de Zoetermeerse Karate en Kickboksschool Dojo Hokori Meiyo met 7 vechters deelgenomen aan de Internationale clubkampioenschappen van Sushiho in Berkel en Rodenrijs.winnaars DHM SCS
Timo de Vries, Amber Mulder, Senna Mulder, Mark Demianenko, Stanley Weerwag, Shannon Blankestijn en Giovanni Cijntje traden aan op een kans voor internationaal eremetaal.
Voor onze Dojo mocht Timo de Vries het startschot geven tegen een sterke vooruitvechtende tegenstander. Timo werd in eerste instantie in zijn achteruit gedwongen maar kwam sterk terug met goed geplaatste technieken. Timo wist hiermee een keurige 2e plaats te behalen.
Als 2e was Amber Mulder aan de beurt die in een poule vocht. Amber bewees haar kunst en kunde door goed te draaien en haar beide tegenstandster te belagen met goed geplaatste technieken. Beide partijen werden volledig uit gevochten en amber wist door 2 mooie winst partijen de 1e prijs in de wacht te slepen.
Als 3e was Mark Demanienko aan de beurt. Zijn tegenstander woog maar liefst 15 kilo meer dan hem. Na goed overleg tussen coaches en vechter werd besloten dat Mark zou vechten. Mark wist met goed geplaatste hoge trappen zijn partij voortijdig te beslissen en zo de 1e prijs mee naar Zoetermeer te nemen.
Senna was de 4e vechter in de rij om onze Dojo te vertegenwoordigen. Senna staat bekend om zijn snelle hoge trappen en wist de eerste dan ook gelijk te plaatsen. Door een 2e goed geplaatste hoge trap besliste hij de partij voortijdig en behaalde zo ook een mooie 1e plaats.
Stanley was als 5e vechter aan de beurt en vocht in een poule. Als eerste tegenstander trof hij een zeer ervaren bevriende tegenstander. Door goed geplaatste technieken kwam Stanley niet helemaal in zijn eigen spel waardoor hij deze 1e partij helaas verloor. In de 2e partij wist Stanley het zijn tegenstander moeilijk te maken met goed geplaatste stoten. Een mooie hoge trap was voldoende om de winst in deze naar zich toe te halen en zo de 2e plaats veilig te stellen.
Shannon Blankestijn  was als 6e vechter aan de beurt tegen een bekende, grotere en zwaardere tegenstandster. Shannon combineerde harde stoten met goed geplaatste low-kicks waar haar tegenstandster dit ook deed. Beide dames gingen gelijk op in deze spannende strijd waar het hele publiek achter ging staan. Shannon voelde dat zij haar tactiek moest wijzigen om de partij naar zich toe te trekken. Met 2 uitmuntend geplaatste roll-kicks raakte ze haar tegenstandster perfect 2x op het hoofd waardoor de partij voortijdig werd beslist en Shannon met een zeer verdiende 1e plaats naar huis ging.
Gelijk aansluitend was Giovanni Cijntje als laatste vechter voor Dojo Hokori Meiyo aan de beurt. Het gevecht was een ware strijd met 2 vechters die niet van opgeven wisten. Harde stoten werden afgewisseld met goed geplaatste trappen. Giovanni wist met zijn partij een mooie 2e plaats te behalen.
Een zeer geslaagde dag voor alle vechters van Dojo Hokori Meiyo op een compliment waardig strak georganiseerd toernooi. De vechters, coaches, scheidsrechters en publiek wist waar iedereen aan toe was. Nog maar zelden een toernooi meegemaakt dat op deze manier is aangestuurd. Trots gaan we weer door naar het volgende evenement

Scroll Up