Blog

Dojo Hokori Meiyo trots op de Warriors. 3 atleten 3 prijzen

Dojo Hokori Meiyo trots op de Warriors. 3 atleten 3 prijzen

Afgelopen weekend vonden de open nederlandse kyokushinkai karate kampioenschappen plaats van de IBK georganiseerd door Budokai Senshi. Dojo Hokori Meiyo vertrok met 3 deelnemers 2 scheidschrechters coaches en natuurlijk de trouwe supporters naar Oude Tonge. Alle jeugd deelnemers vechten in poulesysteem met de juiste bescherming.

IMG_3733

 

 

 

 

 

 

Stanley Weerwag vocht in de 30-35 kg klasse zijn 2e toernooi en heeft een fantastische prestatie geleverd. Na het verliezen van zijn 1e partij van de latere kampioen heeftStanley zich fantastisch gerevancheerd en zijn 2 partijen die daaop volgde voor het einde beslist door mooie en harde traptechnieken. Stanley Weerwag sluit dit toernooi af met een zilveren plaats.

Shannon Blankestijn (europees kampioen -45 kg) vecht ditmaal in een zwaardere categorie. Hier is voor gekozen door de coach en wedstrijdorganisatie. Ditmaal vecht ze met haar gewicht in de -55 kg en dit is dus ook een stuk zwaarder. Dessalnietemin vecht Shannon als een leeuw tegen haar 2 tegenstandsters van goede klasse. Vanwege een gevecht wat eindigde een in een onbeslist eindigt Shannon uiteindelijk op de 2e plek in deze poule. Zeer trots om te zien dat ook in een hoger gewicht alle getrainde technieken uit de verf komen. Alweer een fantastisch resultaat voor de Zoetermeerse topatlete.

Tatum Kloeth verscheen vandaag voor het eerst op de wedstrijdmat. Na een aantal maanden van goede voorbereiding was vandaag het moment. Tatum begint haar eerste partij flitsend en wint deze dan ook op 2 wazari’s net voor het einde van de ronde. Haar 2e partij was er 1 om nooit te vergeten. Na een heftige ronde trekt Tatum een flitsende rechts mawashi (roundhouse kick) uit haar hoge hoed en scoort hier een mooi punt mee maar ook haar 1e knock-out. Altijd een memorabel moment binnen het kyokushin. Dus ook deze partij werd voor het einde beslist. Het 3e gevecht was een titanenstrijd tussen de 2 dames die in hun klasse alles tot op dat moment gewonnen hadden. Helaas trok de tegenstandster aan het langste eind en dit was terecht met haar ervaring. Een fantastisch bevochten 2e plaats en Tatum haar allereerste karate trofee waar er vast nog meer van gaan volgen.

Een goed georganiseerd toernooi waar mede dankzij de hulp van onze scheidsrechters Sensei Conchita Jansen en Senpai Humphrey Cijntje alles goed is gegaan. Wij bedanken Budokai Senshi voor hun gastvrijheid en organisatie talent. Volgend jaar zijn we er weer bij!

12 April vertrekt Dojo Hokori Meiyo naar de Kodo Cup met een aantal jeugddeelnemers. 16 April vertrekt Sensei Wesley Jansen naar Japan om te vechten op de All Japan Tournament en 9 mei heeft Dojo Hokori Meiyo deelnemers op de open Belgische kampioenschappen ‘Beker der Kempen’.

Sensei en coach Wesley Jansen is zeer tevreden over de behaalde resultaten. We trainen niet alleen hard maar dus ook op de goede manier, al onze atleten zijn ongehavend uit de strijd gekomen en hebben een super prestatie geleverd. Ik kan niet wachten om ze weer te zien schitteren op de volgende toernooien. Ik bedank alle hulp en supporters van onze club. Dankzij jullie kunnen onze atleten nog beter uit de verf komen!!

OsuIMG_3731

Scroll Up