Blog

Eerste les

Maandag 13 januari zijn we gestart met de aller eerste les van Dojo Hokori Meiyo.

Ons jaar had niet fantastischer kunnen beginnen. Een 20 tal enthousiaste beginnende en gevorderde karateka’s melden zich om even voor 17.00 uur aan de velddreef 330 in Zoetermeer.

Langs de kant mochten wij ook vele enthousiaste supporters verwelkomen die ons allen succes kwamen wensen met de nieuwe dojo.

Senpai Wesley trapte de eerste training af met het voorstellen van Senpai John, Senpai Conchita en hem zelf. Hij vertelde dat hij met veel enthousiasme en veel passie aan deze mooie nieuwe uitdaging gaat beginnen en dat hij ons enthousiasme en onze passie daar goed bij kan gebruiken.

We begonnen met de warming up. Hier werd een gedeelte Kihon behandeld. Losse technieken die meermaals herhaald worden. De zaal werd gevuld met het krachtige en fanatieke OSU!

Na de warming up kwam een stuk kata aan bod waarbij voor verschillende bandkleuren verschillende kata’s werden gelopen. Publiek en karateka’s genoten.

Na de kata’s gingen we verder met de standen onder leiding van Senpai Conchita. Standen zijn in het karate erg belangrijk. Als de basis niet goed is zie je dat uiteindelijk ook terug in het gevecht en tijdens de kata wedstrijden. Er werd hard en geconcentreerd gewerkt door iedereen.

Nu was het tijd geworden voor een stuk kumite. Combinaties onder leiding van Senpai Wesley. Omdat de groep qua niveau heel divers is begonnen we relatief eenvoudig waarna de combinaties werden uitgebreid.  Ook werd hier een stukje uithoudingsvermogen mee genomen door oefeningen heen en terug in de zaal te doen. De combinaties werden toegepast in het sparren wat hierop volgde. Ervaren, minder ervaren iedereen tegen elkaar. Steeds draaide we een plekje door waardoor je steeds een andere tegenstander treft. Mooie hiervan is dat de minder ervaren karateka’s op deze manier veel kunnen leren van de meer ervaren karateka’s. Senpai Wesley en Senpai Conchita draaien zelf ook de nodige rondjes mee.

Na het sparren werd er aandacht besteed aan de 4 in 1. Dit is een vorm van rekken en strekken die nationaal maar ook internationaal in het kyokushin karate overal op dezelfde manier wordt gedaan.

Als laatste hadden we natuurlijk nog recht op een mooie conditionele afsluiter. Lijnen loop in de zaal waarbij op elke lijn een andere oefening moest worden uitgevoerd. Na bijna twee uur trainen werden hier de laatste restjes energie van de moedige strijders gevraagd.

Bedankt allemaal voor de Fijne training en de warme support!

1601215_583953078351529_949479647_n

Kijk hier voor de rest van de foto’s van de eerste les.

Osu!

Scroll Up