Blog

Europees kampioen bij Dojo Hokori Meiyo

Europees kampioen bij Dojo Hokori Meiyo

Ondanks dat Dojo Hokori Meiyo pas 11 maanden open is heeft een Europees Kampioen in haar dojo en daar zijn we waanzinnig trots op!

Het afgelopen weekend werd in Samakov Bulgarije de
Europese Open IFK Kyokushin Karate Kampioenschappen georganiseert.

Vergezeld door een enthousiaste groep supporters vertrokken coach Senpai Wesley Jansen en scheidsrechter Conchita Jansen van Dojo Hokori Meiyo met hun leerlingen Shannon Blankestijn en Giovanni Cijntje naar Bulgarije om deel te nemen aan de sterk bezette Europese Kampioenschappen.

artikel foto

Karateka’s uit meer dan 25 landen streden op de tatami’s om de eer en de felbegeerde Europese titel!

Giovanni Cijntje kwam de mat op en toonde mooie, harde en technische stoot en trap combinaties. Helaas kon zijn tegenstander vlak voor het einde van de partij een Wazari (punt) scoren en verloor Giovanni zijn wedstrijd.

De Zoetermeerse Shannon Blankestijn kwam haar 1e partij uit tegen een kop grote Russische tegenstander. Shannon versloeg de Russische met haar mooie, harde trap en stoottechnieken.
De 2e ronde vocht Shannon tegen een tegenstander uit Bulgarije.
Een spannende wedstrijd waarbij Shannon een Wazari achter kwam te staan maar de partij wist te winnen met een 2-1 uitslag.
Op naar de finale dus.
De Hokori Meiyo kanjer kwam, zag en overwon!
Haar tegenstander uit Turkije kon niks in brengen tegen de overweldigende stoot en trap combinaties van Shannon!
Met een tal van mooi technisch en hard uitgevoerde Mawashi geri’s stuurde ze haar tegenstander van de mat en behaalde Shannon de 1e plaats en de titel Europees kampioene.

De trotse Hokori Meiyo Senpai’s Wesley en Conchita Jansen zijn al hard bezig met de voorbereidingen en trainingen kijken uit naar de komende evenementen en toernooien waar ze aan zullen gaan deelnemen.

Scroll Up