Blog

Grandioos 1e Seizoen voor Dojo Hokori Meiyo

Sinds de start op 13 januari 2014 gaat het Dojo Hokori Meiyo voorspoedig af. Behalve het feit dat er een mooie opening en een geweldig eerste examen is geweest zijn er ook al vechters vanuit Dojo Hokori Meiyo afgereisd dit seizoen.

Allereerst zijn Shannon Blankestijn en Arthur Weerwag hun uiterste best gaan doen op de Beker der Kempen. Een jaarlijks terugkerend evenement waar vanuit heel Europa deelnemers op afreizen. Shannon is in haar categorie glansrijk kampioen geworden door haar Deense tegenstandster te verslaan in de finale voordat de bel geklonken had. Mooie mawashi-geri’s naar het hoofd zorgde voor het Kampioenschap met een Gouden Rand. De 1ste trofee voor Dojo Hokori Meiyo waar we allemaal super trots op zijn.

dhm001

Arthur Weerwag heeft zijn uiterste best gedaan op dit toernooi om een prijs in de wacht te slepen in de veteranenpoule. Hierin vocht Arthur als een van de lichtste heren in het open gewicht. Na 4 zware partijen te hebben geknokt viel Arthur helaas net buiten het podium met een 4e plaats. Maar vanuit Dojo Hokori Meiyo zijn we wel heel erg trots op dit resultaat.

Senpai Wesley was 3 weken later aan de beurt op een zeer groot en prestigieus toernooi op uitnodiging in Novy Urengoy Rusland. De Yamburg Cup is een toernooi die iedere 2 jaar de beste vechters in ieder gewicht uitnodigt om te komen vechten om een (in het kyokushin) grote geldprijs. De kampioen wint behalve een beker en de titel ook €8000,- 2e plaats behaald €5000,- en de nummer 3 verdient een mooie €3000,- aan dit toernooi. Senpai Wes komt in zijn eerste partij uit tegen een lightgewicht kampioen uit Armenie. Na 1 minuut komen de stoten en trappen raak aan en verslikt zijn tegenstander zich bijna aan 1 van Senpai Wesley’s roll kicks. 15 seconden later is het dan zo ver. Senpai Wesley haalt zeer hard uit met een chudan-mawashi geri naar de lever van de Armenier dit betekent einde partij en Senpai Wesley wint op Ippon. In ronde 2 krijgt Senpai Wesley een sterke tegenstander uit Rusland die goed heeft gekeken naar de ronde ervoor. De beide mannen bestoken elkaar met mooie combinaties en harde traptechnieken naar zowel lichaam als hoofd. Na 1 ronde is het dan ook terecht een onbeslist en de beide mannen vechten door. Senpai Wesley countert goed maar de Russische tegenstander blokt zeer sterk. Helaas trapt Senpai Wesley met een harde lowkick op een korte blok en hierbij besluit de dokter dat de partij hier eindigt. Een mooie kwartfinale plaats tussen de top van de wereld.

Dan de 1e West-Europese kampioenschappen op zaterdag 21 juni in Antwerpen. Ook wel genoemd de Diamond Cup. Hierbij strijdt Senpai Wesley zowel in het Kata als in het Kumite -70kg mee voor de felbegeerde diamant en de Titel Europees kampioen. Senpai Wesley weet in de 1e ronde zijn kata de Seipai zeer goed uit te voeren en staat hiermee aan kop.

dhm002

Zijn 2e kata de Sushiho word ook door de meeste schreidsrechters zeer goed gescoord en behoud hiermee de leiding. Nadelig is dat Senpai Wesley IFK Kyokushinkai geschoold is en ook deze kata’s showt. De organisatie van de Diamond Cup is van de organisatie Shinkyokushinkai en hier loopt men dan ook iets anders zijn kata’s. Senpai Wesley deelt op dit moment zijn 1e plek met de Deense favoriet. Ze worden beide uitgenodigd om samen nog 1 en dezelfde kata te vertonen de Seienchin. Nu spant het erom want de scheidsrechters moeten na deze kata kiezen voor Senpai Wesley of zijn Deense opponent. Na het fluitsignaal gaan er 3 vlaggen de lucht in voor Senpai Wesley en dit betekent dat de diamant en de titel meegaan naar de Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo!!!

Voor het kumite gedeelte staat Senpai Wesley tegen een britse kampioen en vriend. Dawid Ozga trainend bij Shihan David Pickthall staat als eerste tegenstander op de lijst. Het belooft een spannende strijd te worden want beide heren zijn technisch goed en komen uit dezelfde soort scholing. Na de eerste 3 minuten is het dan ook niet gek dat er geen beslissing werd genomen. Nog 2 minuten keihard knokken en ook hier vind geen beslissing plaats. Er is ook niet genoeg gewichtsverschil dus er word een laatste ronde van 2 minuten uitgevochten. Als leeuwen bestoken de heren elkaar en na het laatste fluitsignaal gaan er 4 vlaggen omhoog voor Senpai Wesley. Een zware eerste ronde maar wel met glans door.

dhm003

De 2e partij voor Senpai Wesley is tegen een tegenstander uit Zwitserland. Voordat iedereen zijn camera en stem gereed heeft is de partij al zeer spoedig beëindigt door Senpai Wesley. Na een flitsende ushiro en door stappend mawashi geri naar de lever is de partij binnen 9 seconden beslist in een Ippon voor Senpai Wesley. De halve finale moet Senpai Wesley tegen een fransman optreden. Ook hier gaat Senpai Wesley flitsend uit de startblokken en maakt het zijn tegenstander behoorlijk lastig. Een mooie roll-kick zou voor een wazari moeten betekenen maar merkwaardig genoeg beslist de scheidsrechter dat er niets aan de hand was. De tegenstander uit Frankrijk vocht wat oneerlijk en sloeg Senpai Wesley een aantal keer op verkeerde niet toegestane plekken. Na ook een aantal trappen op zijn knie te krijgen werd Senpai Wesley wat geïrriteerd en vroeg waarom de scheidsrechters hier niets tegen deden. Na de eerste 3 minuten had Senpai Wesley de beslissing moeten krijgen maar er werd gekozen voor een onbeslist.

De volgende 2 minuten ging de Fransman door met het gebruiken van niet toegestane technieken en uiteindelijk kreeg hij er zelfs een wazari voor. Senpai Wesley verloor de partij in de halve finale dus doormiddel van een foute scheidsrechterlijke beslissing. Niet getreurd want met een 1e en 4e plek op dit prestigieuze toernooi zijn we bij Dojo Hokori Meiyo erg trots op deze prestatie.

Dit zijn de eerste toernooien geweest in ons openingsseizoen. We kijken nu al uit naar al wat komen gaat. The British Open, Het Europees Kampioenschap IFK in Bulgarije en vele andere toernooien.

Osu
Dojo Hokori Meiyo

Scroll Up