Blog

Interview met wedstrijdatlete Shannon Blankestijn

Interview met wedstrijdatlete Shannon Blankestijn

Shannon Blankestijn is een groot talent van Dojo Hokori Meiyo. Haar goede doorzettingsvermogen en harde manier van trainen op deze jonge leeftijd is in mijn gedachte toch een goede reden om eens te vragen hoe dit nu toch allemaal komt en hoe ze het doet. Vandaar mijn reden om de pen op te pakken en Shannon eens flink aan de tand te voelen. Ik heb trouwens tijdens het gehele interview toch mijn handen maar even hoog gehouden!Shannon 1

Hallo, kan je ons vertellen wat jou naam is en hoe oud je bent?Shannon 3

Mijn naam is Shannon Blankestijn en ik ben 13 jaar jong!

Hoelang train jij al karate?

  • Ik ben begonnen met trainen op mijn 6e jaar dus ik beoefen nu 7 jaar Kyokushinkai Karate.

Wat is de reden dat je begonnen bent met Kyokushinkai Karate?

  • Mijn ouders wilde dat ik op een gevechtssport ging (daar ben ik ze dus ook heel erg dankbaar voor). Na veel rondkijken en een aantal kleine lesjes gevolgd te hebben ben ik uit gekomen bij Kyokushinkai karate op een sportschool waar ook Sensei Wesley Jansen en Sensei Conchita Jansen trainde en veel les gaven. In het begin vond ik het wel oké maar langzamerhand begon ik het steeds gaver te vinden en uiteindelijk wilde ik niets anders meer doen.

Hoeveel trainingsuren stop jij per week in karate om zo goed te zijn en te blijven?

  • Ik train 4 dagen van 2 uur in de week Kyokushinkai karate, als ik vakantie heb probeer ik ook bij ons op de sportschool lessen te volgen in kickboksen omdat het een hele goede aanvulling is en ook erg leuk. Iedere maand volg ik ook nog een seminar en de centrale training van onze organisatie So – Kyokushin en de dagen dat ik niet train op de Dojo heb ik ook nog oefeningen die ik thuis doe om fit te blijven en steeds beter en sterker te worden

Je hebt meerdere grote titels op jou naam staan. Kan je 3 van jou mooiste aan ons vertellen en waarom zijn dit dan jou mooiste titels?                                                     

  • De Europese kampioenschappen in Bulgarije staan voor mij op #1. Ik ben in Bulgarije 1ste geworden van Europa dus mag ik mijzelf Europees kampioen noemen, dat is echt geweldig en super stoer vind ik. Het is tot nu toe de mooiste ervaring die ik ooit heb gehad omdat ik maanden lang keihard getraind heb en dat het gewoon gelukt is. Ik ben echt heel erg blij dat ik deze kans gekregen heb van mijn Sensei om hieraan mee te mogen doen.
  • De Beker der Kempen 2014 daar ben ik ook trots op omdat ik toen 1ste werd en dit ook nog eens de eerste beker was die ik voor onze Dojo gewonnen heb. Het was een heel mooi moment dat ik op een toernooi als dit tegen een hoop meiden uit Europa de allereerste beker voor Dojo Hokori Meiyo binnen kon slepen.
  • Natuurlijk mijn eerste wedstrijd, die was op 11 april 2010 toen was ik acht jaar en was mijn coach Wesley Jansen die nu mijn Sensei is. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik echt heel zenuwachtig was omdat het mijn eerste wedstrijd ooit was, dat blijft toch wel een heel belangrijk moment voor mij maar ook voor iedereen die ooit zijn eerste partij zal draaien.

Wat maakt jou nou een goede atlete of karateka?                                                    Shannon 2

 

 

 

 

Veel trainen, doorzetten ,nooit opgeven ,grenzen blijven verleggen en bij een goede Dojo trainen waar hard trainen en plezier samen gaan en waar het voor jou goed voelt. Wat ook echt belangrijk is zijn het maken van keuzes in alles. Dat probeer ik ook heel erg veel te doen.

Als europees kampioene heb je toch een bepaalde status in Dojo Hokori Meiyo, heb jij dit gevoel ook en vind je dat moeilijk? 

  • Ja dat gevoel heb ik ook, ik zie vooral dat de jongere kinderen en nieuwe wedstrijd jeugd tegen mij opkijken en eigenlijk is dat wel heel grappig want toen ik begon met karate keek ik en dat doe ik nog steeds heel erg op tegen mijn sensei Wesley Jansen.

Heb je een goede tip voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben als jij om ook de top te bereiken in het geen wat ze willen?

  • Veel trainen ook al heb je weleens geen zin. In jezelf geloven en nooit opgeven ik denk dat je alles kan bereiken als je iets echt graag wil! Het gaat niet om winnen of verliezen, maar het gaat om het deelnemen. Met die gedachte word je zeker kampioen!!

Wat is nou eigenlijk je geheim?

  • Dat zou ik niet weten misschien weten mijn Sensei’s dat….

Onwijs bedankt voor jou tijd. Wil je nog iets toevoegen?                                                           

  • Ik hoop dat ik nog heel veel wedstrijden in binnenland maar zeker ook in het buitenland mag doen. Ik hoop echt heel erg dat ik volgend jaar in Japan mag vechten op het Wereld Kampioenschap van de So – Kyokushin. Ik wil mijn Sensei Wesley Jansen en Sensei Conchita Jansen bedanken voor alle steun en goede lessen die ik van ze krijg OSU.Shannon 4
Scroll Up