Blog

Kickboks Sensei’s officieel gecertificeerd Kickboksleraar A

Kickboks Sensei’s officieel gecertificeerd Kickboksleraar A

Dojo Hokori Meiyo is erg trots op de prestatie van Sensei Wesley Jansen en Sensei Raimond Honig. De 2 sportfanaten hebben zich naast alle drukte ook nog eens toegelegd op een uitgebreide studie voor het Kickboksen in Nederland en zijn hier met vlag en wimpel voor geslaagd. De SKMO staat hoog aangeschreven en in contact met de NOC-NSF de sectie FOG Federatie Oosterse Gevechtskunt.

In Nederland is het geen enkel probleem om een eigen kickboksschool te starten het is ook helemaal niet nodig om diploma’s te halen in deze vorm van sport. Of het nu wel of niet verplicht is wij vinden dat wij ons hiermee kunnen onderscheiden van andere clubs en we willen graag op een vernieuwende manier lesgeven en dit ook kunnen onderbouwen. Vanwege de ervaring die beide heren in de sport hebben mochten zij gelijk instromen in de Leraar A van de SKMO-opleiding. Onder leiding van hoofd docent John Kenbeek (Docent Nederlandse Boks Bond, Docent Nederlandse Rugby Bond en al 31 jaar Hoofd Docent Sport voor het Korps Mariniers) hebben de beide heren 7 maanden gestudeerd, stage gelopen en meerdere workshops gevolgd om deze opleiding tot een goed einde te brengen.

De opleiding was zeer uiteenlopend en de lessen waren dan ook iedere keer weer een verrassing. Lessen over het lesgeven van beginners tot wedstrijdatleten, het menselijk lichaam en zijn verschillende energie systemen, krachttraining in Kickboksen, Voeding en Suplementen, Opbouw en training met hartmeters, Wedstrijd gerichtheid en zelfs nog een nachtelijke bivak training heeft deze opleiding verschillende aspecten laten zien wat er allemaal belangrijk is voor de mooie sport die we beoefenen.

Crew02

Tussen al deze lessen door was er nog 1 hele belangrijke opdracht. Beide heren moesten een geheel periodiseringsplan opstellen over een uitgekozen atleet waarin alles beschreven werd. Van een analyse van de vechter tot een te behalen doelstelling en hoe we daar dan gingen komen met onze wedstrijdvechter. Een enorme zware opdracht maar wel een hele mooie opdracht waar zowel Raimond Honig als Wesley Jansen heel veel van hebben geleerd. Dit word op het moment zelfs toegepast op enkele wedstrijd vechters van Dojo Hokori Meiyo. Een fantastisch reultaat en een goed cijfer lieten toe dat Raimond en Wesley allebei hun examenles mochten geven op de laatste dag. Dit was de laatste horde die beide heren moesten nemen en ze zijn afgreisd met een kleine groep kickboksers naar The Coloseum in Utrecht om hier hun kunsten te vertonen.

 

Wesley en Raimond willen graag de groep sporters die mee zijn gekomen bedanken. Het feit dat onze leerlingen op hun vrije zondag de tijd nemen om met ons mee te gaan en ons examen tot een goed eind brengen is iets waar we heel erg trots op zijn. Dit betekend dat we ze steeds meer plezier laten beleven in een sport waar sommige van hun 6 maanden geleden nog nooit enige ervaring in hadden. Kelly Franse, Franklin Jansen, Arjan Evers, Fleur Evers, Lara Raats en Thomas Kaptein het was super dat wij dit met jullie konden delen!!

SKMO Ex Leraar A 01

Over de opleiding van de SKMO hebben we eigenlijk alleen maar goede verhalen. De docenten hebben een goede achtergond en de lessen zijn ook zeker goed opgebouwd. Het is een opleiding die voor iedereen zeer leerzaam is. Of je nu voor de B opleiding of de A opleiding kiest dan zal je een hoop nieuwe informatie krijgen die je natuurlijk zelf je eigen invulling kan geven binnen de club waarin je traint of lesgeeft. Er zijn veel verschillende niveaus binnen de sport en met deze opleiding op zak denken wij dat we sporters tot een hoger niveau kunnen brengen. Goede vriendschappen opgebouwd en weer nieuwe mensen leren kennen, ook socialisatie is altijd een belangrijk punt binnen sport.

 

Crew 01 (1)

Wil jij op een goede en verantwoorde manier leren kickboksen? Kom dan 2 x gratis meetrainen en kijken of Dojo Hokori Meiyo de club voor jou is. Iedereen is welkom en mag proberen zich te conformeren aan de Ettiquete van onze mooie club.

Osu

Scroll Up