Blog

Kumite training met Sensei Edwin van Zetten

Kumite training met Sensei Edwin van Zetten

Zaterdag 9 september om 10.00 uur was het eindelijk zo ver. De lang verwachte kumite training van Sensei Edwin van Zetten bij Dojo Hokoi Meiyo.

Sensei Edwin van Zetten heeft lange tijd zelf gevochten in de Nederlandse en Europese top. Bij Dojo Hokori Meiyo hadden wij de eer om les te krijgen van deze gerenommeerde lichtgewicht (-70 kg) vechter waarin Sensei Wesley zelf als jonge vechter een groot voorbeeld zag.

Niet alleen leden van onze eigen dojo waren aanwezig op deze training maar ook onze karate vrienden van Budokai Tilburg en Dojo Saiha wilden natuurlijk deze geweldige kans niet aan zich voorbij laten gaan. In afwachting van een geweldige training stond er dan ook een grote gemotiveerde groep klaar om aan de slag te gaan.

Na een korte voorstelronde werd er begonnen met een stevige warming-up waardoor bij de meeste karateka’s de zweetdruppels al rijkelijk langs het hoofd en lichaam liepen. Hierna kregen wij allemaal een kijkje in de keuken van een vechter van weleer. Waar denk je aan, waar kijk je naar en hoe deel je een wedstrijd in. Van welke punten maak je gebruik en wat probeer je te voorkomen. Met hele bruikbare tips gingen alle vechters fanatiek aan de slag om de gegeven combinaties eigen te maken. Mooie stootcombinaties werden gevold door goedgeplaatste trappen. Keer op keer wisselde iedereen van partner waardoor er zeer gevarieerd gewerkt kon worden.

Sensei Edwin vertelde ons hoe hij vroeger de voorbereiding op zijn eigen wedstrijden aanpakte en probeerde daarmee om ons na te laten denken over onze eigen voorbereiding. Veel vechters verlieten dan ook na de training de zaal met nieuwe en/of andere inzichten.

Wij willen Sensei Edwin bedanken voor zijn zeer inspirerende les en hopen dat hij in de toekomst weer tijd vrij kan maken om ons een kijkje te laten nemen in het leven van een top vechter.

 

groep

Osu

Scroll Up