Kyokushinkai Karate

Kyokushinkai

“Kyoku” betekent het uiterste
Dit betekent dat je het maximale uit elke situatie wilt halen en door te zetten en je geheel te geven om zo tot het uiterste te gaan voor dat wat je wilt bereiken.

“Shin” betekent de waarheid.
Dit houdt in dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit tegemoet moeten treden, en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen.

“Kai” betekent samenwerken.
Dit staat voor het samenwerken met elkaar in de juiste verhouding en altijd met het nodige respect voor ieders standpunt. Respect is een essentieel punt in de relatie tot elk mens.

kyokushinkai

3 basisprincipes

Actie is Reactie
Bij een actie hoort een reactie. Het één kan niet zonder het ander, net als ying en yang.

Snelheid is Kracht
Kracht in karate ontstaat door snelheid. Een kogel bijvoorbeeld weegt een paar gram, maar door de hoge snelheid heeft het projectiel (vuist) een grote vernietigingskracht.

Speerpuntprincipe
Het speerpuntprincipe wil zeggen dat een bepaalde kracht/snelheid (energie) geconcentreerd op één punt, een groot doordringen vermogen heeft.

Herkomst

Een van de bekendste vechtsporten is het karate ofwel “lege hand”.

Kara = hand en Te = leeg.

De vroegste herkomst van karate, zoals vandaag de dag bekend, is niet geheel duidelijk.

Het traditionele idee, dat door de meeste autoriteiten wordt onderschreven, geeft aan dat India het land van herkomst is. Een Boeddhistische priester, in het Chinees “Daruma” genaamd, maar beter bekend als “Bhodidarma” wenste zijn Boeddhistische sectie “Zen” uit te dragen naar de Chinezen. Reizende priesters waren veelal in staat tot vechten, omdat zij tijdens hun reizen vaak in gevaar kwamen door zowel wilde dieren als door mensen.

Logo812
Scroll Up