Blog

Sensei Wesley Jansen op en rondom ‘The British Open – Cup of Europe’

Sensei Wesley Jansen op en rondom ‘The British Open – Cup of Europe’

Afgelopen weekend 17 oktober 2015 vocht Sensei Wesley Jansen van Dojo Hokori Meiyo voor So-Kyokushin Nederland op dit prestigieuze toernooi. 2 maal eerder is Sensei Wesley succesvol geweest op dit schitterende toernooi en na alle voorbereiding vertrokken Conchita, Kelly, Raimond en Wesley met het vliegtuig naar Engeland, John, Karin en Shannon Blankestijn zijn vrijdagochtend vroeg met de auto ook vertrokken om Wesley aan te moedigen en hun steun te geven.

BO 3

 

 

 

 

 

 

 

De weg naar dit toernooi leek lang want de voorbereiding begon eigenlijk al in begin augustus met het op peil houden van de conditie en scherpte. Eind augustus heeft Jaco de Wolf van SMC-Rijnland Fysiotherapeuten een enorme bijdrage geleverd aan de voorbereiding van Wesley op dit toernooi. Door het uitschrijven van een trainingsschema en iedere vrijdag op een andere manier aan de gang te gaan met Wesley ging hij met sprongen vooruit. Doormiddel van 6 dagen trainen op verschillende manieren blijkt Wesley zeer scherp en sterker te worden met de weken die richting de Europese Cup gaan. Alan Shnawa uit Engeland brengt ook nog een bezoek om 4 dagen te trainen en Wesley op scherp te zetten. De extra training van Roberto Flamingo geeft nieuwe inzichten en verbreding in het vechtcabulair (ja ja een mooi woord haha) van Wesley.

BO 4

 

Vooral is het belangrijk om te zeggen dat niet alleen Wesley concessies doet maar ook alle mensen om hem heen.

BO2

 

 

 

 

 

 

 

Raimond Honig die wij allemaal kennen als Sensei voor het Kickboksen is niet alleen heel druk met allerlei zaken rondom de sportschool maar heeft een zeer druk bezette baan. Naast het feit dat hij veel uren voor deze baan onderweg is maakt ook hij meer dan zat tijd vrij voor Wesley om extra trainingen op de pads te doen om hem klaar te stomen voor de strijd, de uren die hij heel goed anders kan gebruiken worden gestopt in voorbereiding die als coach niet voor hem is. Kelly de vrouw achter Wesley waarin in wedstrijd periode alles om hem draait en niets te gek is. Als je de top wilt bereiken en daar ook wilt blijven meedraaien dan moet je soms egoïstisch zijn. Maar ook moet je mensen om je heen hebben die alles voor jou willen laten en jou verder willen brengen dan je al bent, ook als dat voor hen even minder fijn is. Natuurlijk Conchita, Humphrey en Crystal die naast het overnemen van lessen en het helpen binnen de sportschool voor een constante steun zorgen binnen de Dojo en het vertrouwen meegeven aan Wesley als vechter. Niet te vergeten alle leden die ondanks dat zij willen trainen af en toe met een beetje minder genoegen nemen zonder te klagen en alle vertrouwen hebben in hun Sensei Wesley.

BO 10

 

 

 

 

 

Dit alles zorgt ervoor dat Wesley zijn voorbereiding kan doen en zijn leven kan aanpassen op dat speciale moment van 17 oktober 2015. Vechten om de titel en alles vergeten wat er in de rest van de wereld zich allemaal afspeelt. Het draait maar om 1 ding. 1 ding alleen.

Vrijdag aangekomen begint het spel. Iedere deelnemer doet zijn weging en medical-check. Afgetrainde gezichten en hier en daar wat hongerige koppies omdat men al de hele dag niet eet of drinkt om op gewicht te komen. Als de medical en weging gedaan is moet het nummer op het pak worden genaaid en kan er eindelijk weer wat gegeten worden. Lekker vroeg slapen maar toch nog even wachten tot wanneer de loting bekend is.

BO 11

 

 

 

 

 

Na te weten te zijn gekomen wie jou eerste tegenstander word die dag kan je met een gerust en gefocust hart gaan slapen.

Zaterdagochtend als iedereen aan het ontbijt zit is de sfeer nog steeds ontspannen. Vechters begroeten elkaar vriendelijk want dit is voor hun waar het allemaal om draait en wat ze heerlijk vinden om te doen. Daar hoeven dus geen boze en gespannen gezichten bij. Dat gaat allemaal met een vriendelijke lach (uitzonderingen daar gelaten).

De bussen richting de toernooi hal K2 in Crawley en de strijd om de felbegeerde titel gaat dan echt beginnen. Na de opkomst is Wesley als 5e partij aan de beurt in de heren lichtgewicht –70kg. Zichtbaar is dat Wesley goed voorbereid is en hard heeft getraind. Fysiek goed in orde en technisch sterk. De partij gaat gelijk op maar Wesley overklast zijn tegenstander op fysiek en technisch vlak. De tegenstander uit Wales is een echte taaie vechter en weigert neer te gaan. Na de eerste 2 minuten besluiten de scheidsrechters dat ze nog een extra ronde van 2 minuten willen zien. Wesley gaat verder en schakelt een extra versnelling bij maar wederom blijkt de tegenstander uit het juiste hout te zijn gesneden. Komt telkens weer terug ondanks dat hij bestookt wordt met verscheidene KO technieken. Na deze ronde dacht Wesley (en met hem vele andere) de scheidsrechters te hebben overtuigd tot winst op punten. 1 scheidsrechter gaf de partij aan Wesley en de 3 andere kozen voor een extra ronde. De regels geven nu aan dat beide vechters planken moeten breken met Shuto (meshand). Beide vechters kiezen voor 4 planken. Helaas voor Wesley houdt hier het avontuur op want de tegenstander brak alle planken en Wesley helaas niet.

BO 8

 

 

 

 

 

 

Extra zuur is het dat Wesley gedurende de volledige partij de betere was maar toch niet doorgaat voor de titel. Je kan dan fysiek heel sterk zijn maar de vraag is dan ben je mentaal sterk genoeg om hiermee om te gaan? Al die trainingen, al die uren, lijken dan voor niets te zijn geweest. Even is dit gevoel aanwezig bij iedere vechter die dat op dit moment meemaakt. Gelukkig kunnen al deze atleten daar heel snel in schakelen en is dit gevoel zo weer voorbij. Want wat vandaag niet is kan de volgende keer wel jou kant op vallen. De terechte winnaar wordt aan het eind gefeliciteerd door alle andere vechters en dit laat ook gelijk weer zien hoe sportief deze mooie sport is. In de avond zijn alle deelnemers weer vrienden en nemen gezellig een drankje op de dansvloer om elkaar daarna weer vaarwel te wuiven en de volgende keer weer op de mat tegen te komen. Wat een fantastische sport is het toch eigenlijk.

bo 5

 

 

 

 

 

Denk jij nog steeds dat jij uit het juiste hout gesneden bent om deel te nemen aan dit soort wedstrijden? Na het lezen wat je er allemaal voor moet laten en voor moet doen. Wat de omgeving voor jou moet opofferen omdat jij zo (tussen haakjes) egoïstisch bent en voor jezelf kiest. Denk jij dat je met de teleurstelling om kunt gaan en dat je de overwinning bescheiden kan vieren? Is jou antwoord volmondig JA… Dan is er maar 1 ding wat je moet doen. GA ERVOOR!

Dojo Hokori Meiyo is heel trots op zijn Sensei Wesley, die helaas dit keer niet de titel heeft gepakt maar wel ontzettend hard heeft getraind en gestreden naast al zijn activiteiten en het lesgeven. Nu weer werken naar het volgende doel en alle andere leden weer klaar te stomen voor hun wedstrijden en examens.

We kunnen allemaal niet wachten op de wat er weer komen gaat!!

OSUBO 9

 

Scroll Up