Blog

Succesvol examen voor Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo

Succesvol examen voor Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo

Zaterdag 9 april 2016 organiseerde Dojo Hokori Meiyo de jaarlijkse terugkerende examens voor de Kyokushin karateka’s waar 35 karateka’s hun kunsten kwamen vertonen en een hogere graad probeerde te gaan halen.

Om 09.30 uur werd iedereen verwacht en gevraagd paraat te staan om dan om stipt 10.00 uur te beginnen. 35 gespannen ‘koppies’ stonden klaar.

Na de szeeza (aangroeten) werd er een korte warming up gegeven om daarna van start te gaan met de Kihon (basis-technieken) oefeningen. Van witte band tot en met groene band werd alle Kihon doorlopen op een rap tempo. 4 x langzaam 20 x snel. Van techniek naar techniek en de zweetdruppels werden steeds sneller zichtbaar. Met een luide ‘Osu’ werden de technieken mooi en krachtig uitgevoerd. Mooi om te zien dat een ieder op zijn/haar eigen niveau er het beste uit haalde.DSC_0144

Na de Kihon was de Kata (schijngevecht) aan de beurt. Ook hier werd door iedere karateka keihard gewerkt en was men telkens ook erg kritisch op zichzelf. Nog mooier om te zien was dat na ieder commentaar de kata nog strakker werd gelopen.

Als allerlaatste sloten de 5e en 4e kyu’s af om al hun technieken te laten zien voordat het laatste examen gedeelte begon. Kumite (gevecht) bestond uit 25 partijen sparren van 2 minuten. Van klein naar groot werden er door beide kanten telkens mooie technieken uitgewisseld.

Niet vergeten dat Kyokushinkai ee full-contact sport is. Ook voor de kleine kids die op een verantwoorde manier toch ook flink aan de bak moesten. De laatste partijen werden gespard door de 4 overgebleven hoge kyu graden. Respectvol maar hard werden zij de laatste paar partijen flink aangepakt maar hebben zij zich er keihard doorheen gevochten. Respect.

Geslaagd voor hun 1e examen zijn: Bram de Koning, Brandon Bregman, Chimene Ouwehand, Daan de Koning, Daan Richartz, Elisah van der Linden, Krishan Jagesser, Nigel Palandeng, Patrick Kroon, Sanjai Jagesser en Wesley Bregman. Calvin van Eeckhoven heeft zijn 1e examen glansrijk gehaald en is direct 9e i.p.v 10e kyu geworden. Top.

Geslaagd voor 9e kyu: Lucas Kroon, Ritchie van Wees, Ryan Hulsman, Timo de Vries en Sergej Kipping.

Geslaagd voor 7e kyu: Casper Kroon, Damian de Ridder, Senna Mulder en Marciano van den Hooven.

Geslaagd vor 6e kyu: Amber Mulder heeft door hard werk en fantastische technieken haar 7e kyu overgeslagen en is direct door gegaan voor 6e kyu. Ook Don Priem, Enoah Jansen, Noach Ambachtsheer en Rostislav Demianenko zijn door super hard werken geslaagd voor 6e kyu (gele band)

Geslaagd voor 5e ky
u: Mark Demianenko verraste iedereen door tijdens zij examen met kop en schouders boven iedereen uit te steken. Na overleg heeft het examencomité
besloten Mark van 7e naar 5e kyu te promoveren.

Tatum Kloeth heeft haar 4e kyu groene band behaald. Een mooie sta
p binnen het Kyokushinkai karate.

John Blankestijn, Arthur Weerwag en Stanley Weerwag hebben keihard moeten werken en al hun technieken laten zien en zijn daarom gepromoveerd tot 3e kyu.

Dojo Hokori Meiyo is heel erg trots en wij kunnen met zijn alle niet wachten om weer hard aan het werk te gaan voor het volgende examen.DSC_0146

Super trots!!

Osu

Scroll Up