Ga naar de inhoud

Amber Mulder

Naam: Amber Mulder
Leeftijd: 17
Karate Sinds: 2015

1th
1th Dan

Hoi ik ben Amber Mulder en vanaf 2015 ben ik wedstrijdvechter binnen het Kyokushin Karate. 

 

Ik doe op dit moment 9 jaar karate, en na mijn eerste jaar karate besloot ik ook wedstrijden te gaan doen. Dat ging best goed en vond het heel leuk om te doen, dus ben ik ermee doorgegaan en ben ik steeds meer wedstrijden gaan doen.

Sindsdien ben ik wedstrijdvechter en ben ik voor een groot deel daarmee bezig. De sfeer op de wedstrijden en het vechten zelf is geweldig. En het mooiste is natuurlijk om na al het harde werk het gewenste resultaat te behalen. Soms lukt dat ook niet, je kan een keer niet je dag hebben of je niet goed voelen. Maar ook externe factoren spelen een rol, zoals hoe je ingedeeld wordt in je poule, hoe de dag verloopt en wat de scheidsrechters kiezen. Maar het belangrijkste is dat je na je wedstrijd trots kan zijn op je gevecht.
 
 
Om wedstrijden te kunnen doen gaat er wel een hele voorbereiding aan vooraf en moet je er veel tijd insteken. Bij mijn eigen dojo, Dojo Hokori Meiyo, train ik 3 tot 4 keer in de week en samen met de rest van de wedstrijdgroep bereiden we ons dan goed voor op alle aankomende wedstrijden. Ook zit ik bij het Nederlandse selectie team dus heb ik daar ook veel trainingen van.
 
Verder ga ik naar veel karate kampen en sparren bij verschillende dojo’s om kennis op te doen en voor de ervaring. En als laatst doe ik tussendoor nog kickbokslessen voor het incasseren en zoveel mogelijk allround te vechten. Naast alle trainingen let ik ook op wat ik eet en goed slapen, want dat hoort ook bij een goede voorbereiding. 
 
Als laatst wil ik nog even zeggen dat mijn ouders me altijd overal naartoe brengen en altijd meegaan. Ze gaan mee naar alle trainingen, wedstrijden nationaal en internationaal, karate kampen. Ze zijn er altijd, en anders was ik niet zo ver gekomen. Dus daar ben ik ze heel dankbaar voor.
×

 

Hallo!

Klik op sensei Wesley om een vraag te stellen.

× WhatsApp