Ga naar de inhoud

Conchita Jansen

Conchita Jansen

Naam: Conchita Jansen
Leeftijd: 54
Karate Sinds: 2001

3th
3th Dan

Mijn naam is Conchita Jansen en ik ben 54 jaar.

Ik ben in aanraking gekomen met het Kyokushinkai Karate doordat mijn zoon Wesley zo’n 28 jaar geleden lid is geworden van sportschool Da Graça. Na een aantal jaren aan de kant meegekeken te hebben, werd ik zelf steeds enthousiaster en raakte meer en meer geïnteresseerd in het Kyokushinkai Karate. 

Mijn carrière begon in de sportschool met de welbekende TaeBo en Aerobic lessen en toen was de volgende stap naar het karate snel genomen.Toen ik uiteindelijk de grote stap naar de Kyokushinwereld durfde te nemen, ben ik in 2001 gestart om meerdere karatelessen in de week te volgen. Ook trainde ik naast de reguliere lessen apart nog mijn Kata’s en trainde en gaf ik de TaeBo en Aerobic lessen die op de sportschool gegeven werden. In totaal trainde ik ruim 8 tot 10 uur karate en aanverwante sporten per week.

Ik ben altijd aanwezig geweest bij het geven van workshops en seminars gaf buiten de sportschool en nam veel van zijn lessen over in geval van afwezigheid of ziekte.Tevens ondersteunde ik voor een groot deel in de organisatie van jaarlijks terugkomende toernooien en andere evenementen; TaeBo marathons, sponsoracties, zwembad- en strandtrainingen, de Sayonara’s ed.

Conchita Jansen

 

Conchita Jansen
Wedstrijden

Door mijn inzet en het harde werken tijdens de vele trainingen heb ik de kans gekregen om op toch al wat oudere leeftijd deel te nemen aan een aantal wedstrijden:

kickboksen

Mijn 1e wedstrijd vocht ik in 2002 in Delfzijl bij het Katsu Gala. Dit was een matchmaking toernooi waar ik het op moest nemen tegen een Hongaarse 3e Dan karateka. Een mooie ervaring waar ik veel van geleerd heb. Ik heb het geluk gehad om mee te mogen doen aan de Europees kampioenschappen in Londen (2003) en de Open Antwerpse en Niji Yama cup. Ervaringen die ik niet had willen missen; goede tegenstanders en leerzame wedstrijden gevochten. Bij de Nederlandse Kampioenschappen Holland Oyama Cup in Hoogvliet 2003 ben ik 3e geworden.

Sinds ik zo’n 20 jaar geleden met karate ben gestart heb ik bijna elk jaar deelgenomen aan de Nationale en Internationale zomerkampen van de IFK/NKA Holland. Ik heb ook veel geleerd van de seminars en stages van Hanshi Steve Arneill, Shihan Liam Keaveney, Shihan David Pickthall, Shihan Roel Wildeboer, Shihan Alain Breugelmans en vele bekende anderen. Tevens heb ik meegetraind met de kader selectietrainingen in Hoogvliet en de Kata selectietrainingen en heb ik ook deelgenomen en prijzen gewonnen op Nationale en Internationale Kata wedstrijden.

 

Vanaf 2007 t/m 2010 heb ik diverse scheidsrechter cursussen gevolgd en heb alle benodigde scheidsrechters Nationale en Internationale kwalificaties behaald.

Ik heb op diverse Nationale en Internationale toernooien als scheidsrechter gefungeerd in Full Contact, Clicker en Kata. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens de wedstrijden waar ik heb mogen fungeren als scheidsrechter en leerzame ervaringen mogen op doen als Internationaal scheidsrechter op diverse toernooien zoals: The Yamburg Cup in Rusland, Europese Open in Polen en Zweden, The Copa Oyama in Barcelona en The Copa Valencia, diverse Wereldkampioenschappen Kumité en Kata.

Overige sporten

Om up-to-date te blijven in de andere sporten die ik beoefen en waarin ik lesgeef zoals Kardo (TaeBo) en Aerobics en Zumba volg ik diverse seminars en workshops in binnen- en buitenland. Op deze seminars en workshops volg ik lessen van o.a. Billy Blanks, Lars Schuiling, Jimmy Peek,Jean-Paul Joseph, Hilbert van Weissenbruch en andere bekenden uit deze sportwereld.

Vrijwel meteen na het behalen van mijn Shodan in juli 2005 moest ik een nogal heftige operatie aan mijn heup ondergaan. En in 2006 en 2007 volgden er nog 2 heupoperaties.

Na iedere operatie volgden zware maanden revalideren en terug trainen om weer op niveau te komen. Voor en tijdens de zware revalidaties heb ik heel veel gehad aan het Kyokushin.

Doorgaan tot het uiterste en nooit de moed opgeven. 

Na maandenlang fysiotherapie en hard trainen werd ik voorgedragen om mijn 2e Dan examen te doen en in mei 2008 ben ik op het IFK/NKA  zomerkamp geslaagd voor mijn 2e Dan.Mijn passie in het Kyokushin is verder toegenomen sinds wij in 2013 onze eigen dojo zijn gestart onder de naam Hokori Meiyo, en wij onze passie kunnen delen met onze eigen leerlingen.

 

Conchita Jansen

De naam Hokori Meiyo staat voor “Honour & Pride” de koers die wij volgen in onze lessen.

In onze Dojo heb ik de verantwoordelijkheid genomen voor theorie kant van de lessen in Karate en neem ik samen met een aantal jeugd toppers de jeugdlessen op mij. Ook geef ik UFW Kickboksen en Kardo (TaeBo).

Kyokushin Karate is natuurlijk een totaal plaatje van Kihon, Kata en Kumité. En voor heel mensen ligt de voorkeur dan bij het Kumité.

Bondscoach kata selectie

Voor mij is het Kumité een leuk onderdeel van het Kyokushin maar mijn voorkeur en interesse heeft altijd gelegen bij Kata en het steeds maar weer verder ontwikkelen op technische gebied. Ik heb zelf jaren meegetraind in de Kata selectietrainingen en deelgenomen aan Nationale en Internationale Kata wedstrijden. Dit heeft geresulteerd dat ik 2 jaar geleden ben gevraagd om de functie 

Nationaal Bondscoach van het IFK-NKA Kata team te vervullen, een functie waar ik bijzonder trots op ben.

Ik train nog altijd met veel plezier en passie en leer ook elke dag weer dankzij het Kyokushin.

Vind het leuk en leerzaam om bezig te zijn en samen te trainen met mijn mede karateka’s jong en oud.

Nog steeds helpt het Kyokushin mij door goede en maar zeker ook door moeilijke en zware tijden heen tijdens het karate maar ook privé. 

Een van mijn mooiste karate ervaringen heb ik in 2015 beleefd toen ik samen met mijn zoon Wesley opgingen voor ons 3e Dan. Dit examen voor de 3e Dan hebben wij beiden met goed resultaat afgelegd en de titel Sensei behaald. Iets waar ik tot op heden geweldig trots ben. 

Helaas volgden er in 2016 en in 2021 nog twee zware operaties en heftige revalidatie ’s die ervoor hebben gezorgd dat ik helaas niet meer op het hoge niveau kan trainen die ik graag zou willen maar “het never give up vlammetje” zal altijd in mij blijven branden.Ik hoop nog heel lang op dit niveau te kunnen doortrainen, les te blijven geven, Nationaal bondscoach te zijn en om mijn liefde, passie en missie in het sporten te delen en over te dragen aan de volgende generatie.

×

 

Hallo!

Klik op sensei Wesley om een vraag te stellen.

× WhatsApp