Ga naar de inhoud

Shannon Blankestijn

Shannon Blankestijn, senpai, dojo Hokori Meiyo, kumite vechter, ifk, nka

Naam: Shannon Blankestijn
Leeftijd: 21
Karate Sinds: 2007

1th
1th Dan

Osu!

Ik ben Shannon Blankestijn en doe sinds mijn 6e aan Kyokushin karate en sinds mijn 7e doe ik ook aan kumite wedstrijden.  Karate is voor mij heel belangrijk omdat het me heeft geleerd het uiterste uit mezelf te halen. Ik ben er mentaal en fysiek weerbaar door geworden en heb leren incasseren. 

Ik probeer minimaal twee keer per week te trainen bij dojo Hokori Meiyo. Daarnaast zijn er selectietrainingen van de NKA-IFK met het Nederlandse team. Daarnaast hou ik mezelf fit met CrossFit hardlopen en krachttraining. 

Als er een toernooi aan komt werk je hard om sterk te zijn, niet enkel in kracht maar ook conditioneel. Zodra ik de mat op loop ben ik gefocust om mijn doel te halen en ga daar ook voor. Buiten de mat is het Kumite team van de NKA-IFK ook een heel hecht team we supporten en stimuleren elkaar het uiterste te geven.

Vanaf mijn 4e ken ik Sensei’s Wesley en Conchita. Buiten het zijn van sensei in het uit leren van karate zijn ze, waar nodig, ook een steun in het dagelijks leven. Daarbij is Wesley bijna al mijn wedstrijden ook mijn coach geweest ik zie hem als een grote broer. Als ik bezig ben met een wedstrijd hoor ik enkel de aanwijzingen van Wesley hoe rumoerig de omgeving ook is ik focus me volledig.

Naast wedstrijdvechter (kumite) ben ik senpai van Dojo Hokori Meiyo. Binnen de karate wereld betekend dit een soort senior of oudere en houd in dat ik een voorbeeld ben voor de lagere banden in de dojo. Ook geef ik trainingen en ondersteun, samen met de andere senpai’s de sensei’s Wesley en Conchita tijdens hun lessen. Waar nodig adviseer en corrigeer ik leden van de dojo in de uitvoering en techniek.

Het mooie aan de sport is dat het heel respectvol is. Op de mat tijdens de wedstrijden gaat het er hard aan toe en is er geen ruimte voor vriendelijkheid. Zodra de vechters van de mat af zijn zoeken we elkaar meestal even op om te kijken hoe het gaat en te bedanken voor het gevecht. Hierdoor heb ik een internationale kennissenkring.

Shannon Blankestijn

Shannon Blankestijn, senpai, dojo Hokori Meiyo, kumite vechter, ifk, nka
×

 

Hallo!

Klik op sensei Wesley om een vraag te stellen.

× WhatsApp