Ga naar de inhoud
Dojo Hokori Meiyo vechtsportschool zoetermeer Kyokushin kickboxen

Kickboksen

Kickboksen bij dojo Hokori Meiyo. De lessen worden gegeven door Wesley gegeven. Techniek is hierbij van belang en hier is dan ook veel aandacht voor tijdens de lessen. Wesley heeft veel ervaring in verschillende vechtsporten en het lesgeven hierin. Buiten de techniek ben je ook fysiek bezig en werk je aan je conditie. Wel blijft er ook altijd ruimte voor plezier. Als eigenaren vinden we het belangrijk dat ieder lid zich thuis voelt in de dojo. Daarom staan we open voor alle niveaus van beginner tot ervaren.

Het kickboksen in Japan heeft zich ontwikkeld uit en losgemaakt van de traditionale harde karatestijlen, zoals kyokushinkai, met invloeden van het sterk gelijkende thaiboksen (muay thai). Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten.

Bij het kickboksen en thaiboksen is de manier van trappen anders dan bij taekwondo. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo als wedstrijdsport draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is de tegenstander zo hard mogelijk te raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Bij kickboksen onderscheiden we vier disciplines op tatami (Japanse mat) en drie varianten in de boksring.

Ben je enthousiast geworden van onze dojo en wil je meer weten gebruik de contact mogelijkheden of bekijk onze trainigs tijden en meld je aan. Liever eerst eens een proefles om te kijken of je het leuk gaat vinden is dat geen probleem. Neem contact op we laten je weten wanneer je het beste langs kan komen om met ons mee te trainen.

kickboksen
kickboksen Sensei Wesley, Wesley Jansen, dojo hokori meiyo, Kyokushinkai Karate, Zoetermeer, bondscoach NKA-IFK Wesley Wilbrink
×

 

Hallo!

Klik op sensei Wesley om een vraag te stellen.

× WhatsApp